Mainos
Mainos

Macron nosti kanteen salaista pankkitiliä koskevista huhuista

Ranskassa keskustalainen presidenttiehdokas Emmanuel Macron on nostanut kanteen netissä liikkuvista huhuista, joiden mukaan hänellä olisi salainen pankkitili Karibialla.

Pariisin syyttäjät ovat aloittaneet asian tutkinnan, kertoo BBC.

Keskiviikon tv-väittelyssä Macronin vastaehdokas Kansallisen rintaman ehdokas Marine Le Pen viittasi näihin väitteisiin. Macronin leirin mukaan kyse on venäläisten ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kannattajien levittämästä valeuutisesta.

Itse väittelyssä Macron menestyi huomattavasti Le Peniä paremmin. Mielipidemittausten mukaan yli 60 prosenttia katsojista oli sitä mieltä, että Macron peittosi Le Penin.

Tänään on virallisen vaalikampanjoinnin viimeinen päivä. Sekä Macron että Le Pen ovat päivän mittaan vielä useaan otteeseen lehdistön tentattavina. Huomenna ei kampanjoida.

Presidentinvaalien ratkaiseva toinen kierros on sunnuntaina. Mielipidemittausten mukaan Macron voittaa Le Penin vajaan 20 prosenttiyksikön erolla noin luvuin 60-40. Ensimmäisellä kierroksella huhtikuussa Macron sai 24 prosenttia ja Le Pen runsaat 21 prosenttia äänistä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme