Mainos
Mainos

Macron puski läpi kiistellyt työelämän joustot

Ranskan presidentiksi keväällä valittu Emmanuel Macron allekirjoitti perjantaina laajaa vastustusta herättäneen työelämän uudistuspakettinsa.

Vain neljä kuukautta valintansa jälkeen Macron vie läpi joukon uudistuksia, joilla lisätään yritysten mahdollisuutta neuvotella työehdoista suoraan työntekijöidensä kanssa. 39-vuotias entinen investointipankkiiri toivoo työmarkkinoiden jouston tuovan Ranskaan lisää investointeja ja työpaikkoja.

Ranskan työmarkkinoita on pidetty joustamattomina, ja muun muassa Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on jo kiittänyt pakettia. Ranskalainen työmarkkinakenttä on sen sijaan takajaloillaan, ja eri puolilla maata on järjestetty isoja mielenosoituksia. Torstaina arviolta 132 000 ihmistä osoitti mieltään eri puolilla Ranskaa määrän jäädessä kuitenkin selvästi viimeviikkoista pienemmäksi.

Myös Macronin kannatus on painunut. Viimeisimpien mittausten mukaan enää vain 40 prosenttia ranskalaisista sanoo olevansa häneen tyytyväinen.

Presidentin allekirjoituksella voimaan tulleista lakimuutoksista osa astuu voimaan jo maanantaina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme