Mainos
Mainos

Macronilta varoitus: Ranska iskee, jos Syyriassa käytetään kemiallisia aseita

Ranskan presidentti Emmanuel Macron varoitti tiistaina Ranskan “iskevän”, mikäli Syyriassa käytetään vielä kemiallisia aseita siviilejä vastaan.

Presidentin mukaan hän ei toistaiseksi ole nähnyt riittävästi todisteita sen puolesta, että kemiallisia aseita olisi käytetty. Macronin mukaan hänen tilannekuvansa perustuu muun muassa Ranskan asevoimilta saatuihin tietoihin.

Ranska on jo aiemmin ilmaissut selvästi aikovansa puuttua tilanteeseen, jos kemiallisia aseita käytetään Syyrian konfliktissa. Ranskan presidentti viittasi kemiallisilla aseilla sellaisiin yhdisteisiin, jotka on määritelty kemiallisiksi aseiksi kansainvälisissä sopimuksissa.

Viime viikolla Macron keskusteli Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa puhelimessa, ja ilmaisi tälle huolensa siitä, että Syyriassa on saatettu käyttää pommeja, jotka sisältävät klooria. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme