Mainos
Mainos

Madagaskarin hirmumyrsky surmasi 20 ihmistä

Madagaskarin pohjoisosiin myöhään sunnuntaina iskenyt hirmumyrsky Hudah surmasi kaksikymmentä ihmistä, ilmoitti Madagaskarin kansallinen pelastusneuvosto CNS tänään.

Kaikkiaan hirmumyrskystä sai kärsiä yli 300 000 ihmistä. Luvut perustuvat hallituksen ja YK:n edustajien vierailuihin hirmumyrskyn runtelemalla alueella. Ihmisuhrien lisäksi myrsky aiheutti huomattavia aineellisia vahinkoja.

-Siellä ei ole enää kouluja eikä apteekkeja, ja kaikki hallintorakennukset ovat rappiolla. Kaikki puhelin- ja voimalinjat ovat poikki, sanoi YK:n alaisen Maailman ruokaohjelman edustaja Salha Haladou.

Hudah oli jo kolmas myrsky, joka koetteli Madagaskaria helmikuun puolenvälin jälkeen. Helmikuun puolivälissä iskeneet Eline ja Gloria jättivät jälkeensä noin 200 kuollutta. Hudah iski Madagaskarin hedelmällisimpiin osiin, joissa kasvatetaan mm. vaniljaa ja kahvia. Nämä tuovat suuren osan Madagaskarin vientituloista.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme