Mainos
Mainos

Madrid kaaoksessa metrolakon vuoksi

Madrilaiset ovat tuskitelleet loputtoman pitkissä jonoissa bussipysäkeillä kaupungin metron ollessa suljettuna työntekijöiden lakon vuoksi.

Toista päivää protestoivat metrotyöntekijät ovat tiukentaneet lakkorajoja jättäen tänään ajamatta kaikki vuorot, vaikka Espanjan lain mukaan lakkolaisten on turvattava niin sanottu minimipalvelu. Eilen liikenteessä oli noin puolet metrojunista.

Miljoonat pääkaupunkilaiset ja turistit ovat joutuneet turvautumaan täpötäysiin busseihin, lähijuniin ja omiin autoihin. Jonot bussipysäkeillä ovat olleet kymmenien metrien mittaisia.

Madridin metron työntekijät lakkoilevat vastustaakseen ilmoitettua viiden prosentin palkkojen leikkausta. Palkanalennukset ovat osa Espanjan hallituksen toimia julkisen sektorin menojen suitsimiseksi.

Metroa käyttää päiväittäin noin kaksi miljoonaa ihmistä. Se on halpa ja nopea liikenneväline.

Lakon on ilmoitettu jatkuvan vielä huomenna. Metron työntekijät ovat jo väläyttäneet mahdollisuutta torstaina alkavasta uudesta lakosta, jolle ei etukäteen määriteltäisi päättymispäivää.

(MTV3 - AP - TVE - TELE5 - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme