Mainos
Mainos

Espanjalaiskirkko ajankohtaisti jouluseimen – pääosassa hukkunut syyrialaislapsi

Madridissa, Espanjassa sijaitseva kirkko on päättänyt tänä jouluna korostaa syyrialaisten pakolaisten ahdinkoa uudistamalla joulukuvaelman, jonka pääosassa on Jeesus-lapsen sijaan hukkunut syyrialaislapsi, uutisoi The Local.

Syyskuun alussa 3-vuotiaan Aylan Kurdin ruumis huuhtoutui turkkilaiselle rannalle, kun hänen Syyriasta paennutta perhettään kuljettanut vene kaatui matkalla Eurooppaan.

Kuva pakolaislapsesta levisi ympäri maailmaa ja siitä muodostui epätoivoisten pakolaisten vaarallisten matkojen symboli.

Nyt kuva on otettu kyseenalaistettuun käyttöön, sillä Aylanin tarinan surullinen loppu on rekonstruktoitu osaksi joulukuvaelmaa. Kuvaelmassa Aylan on Jeesus-lapsen roolissa ja hänen surevat vanhempansa Mariana ja Joosefina. Tallin sijaan tapahtumat on sijoitettu pakolaistelttaan, jonka seinillä on pakolaislasten piirrosten kuvia.

San Antonin kirkolla on ennestään jo edelläkävijän maine, sillä kirkossakävijät voivat tunnustaa syntinsä iPadin kautta ja tuoda lemmikkinsä mukanaan.

Espanjalaisen taiteilijan Ikealla Alonson joulukuvaelma on näytteillä kirkossa loppiaiseen saakka ja sitä esittelevä kirkko on auki ympäri vuorokauden.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme