Mainos
Mainos

Madridissa räjähti autopommi

Baskien separatistijärjestön Etan asettama pommi räjähti Espanjan pääkaupungissa puoli yhdeltätoista suomen aikaa. Isku aiheutti lieviä vammoja kymmenille ihmisille.

Baskien separatistijärjestö Eta räjäytti tänään voimakkaan autopommin Espanjan pääkaupungissa Madridissa. Eta varoitti pommista etukäteen, ja poliisi ehti evakuoida alueen ennen räjähdystä.

Silti kymmenien ihmisten kerrotaan saaneen lieviä vammoja räjähdyspaikan lähistöllä. Pelastushenkilöstö hoiti yli 50 henkilöä räjähdyspaikalla, mutta vain viisi haavoittunutta jouduttiin viemään sairaalahoitoon. Moni paikalla ollut sai pelastusmiehistön mukaan kuulovammoja.

Pommi räjähti teollisuusalueella Madridin koillisosassa. Räjähteet oli pakattu kahteen reppuun ja jätetty alueelle pysäköityyn pakettiautoon.

Räjähdys tapahtui vain kahdeksan päivää sen jälkeen kun Espanjan parlamentti oli antanut hallitukselle luvan aloittaa rauhanneuvottelut Etan kanssa, jos järjestö laskisi aseensa.

- Terroristiryhmä Etan ainoa mahdollisuus on laskea aseensa ja hajaantua, Espanjan pääministeri Jose Luis Rodrigues Zapatero sanoi senaatille antamassaan lausunnossa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme