Mainos
Mainos

Madridissa räjähti pommeja

Espanjan pääkaupungissa Madridissa on räjähtänyt viisi pommia. Bensa-asemilla räjähtäneistä pommeista varoitettiin ennakkoon baskijärjestö Etan nimissä, ja poliisit ehtivät evakuoida asemat ennen räjähdyksiä. Räjähdykset olivat poliisin mukaan pieniä eikä niissä loukkaantunut ketään.

Nimetön puhelinsoittaja ilmoitti räjähdyksistä etukäteen baskilehti Garalle. Soittaja kertoi puhuvansa Etan valtuuttamana.

Baskien Eta-järjestö on pitänyt matalaa profiilia sen jälkeen kun Madridissa kuoli maaliskuussa 191 ihmistä junissa tehdyissä pommi-iskuissa. Nämä iskut olivat ääri-islamilaisten työtä.

Espanja on julistanut Etan terrorijärjestöksi, ja saman arvion ovat esittäneet sekä EU että Yhdysvallat. Tänä vuonna viranomaiset ovat pidättäneet jo yli sata Etan jäseneksi epäiltyä ihmistä. Etan pommi-iskuissa on kuollut lähes 850 ihmistä vuoden 1968 jälkeen. Eta pyrkii itsenäisen baskivaltion luomiseen Pohjois-Espanjaan ja Ranskan lounaiskolkkaan.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme