Mainos
Mainos

Madridissa suurprotesti säästöjä vastaan

Espanjassa kymmenettuhannet ihmiset ovat kokoontuneet tänään Madridiin osoittamaan mieltään hallituksen säästötoimia ja talouspolitiikkaa vastaan.

Mielenosoittajia on saapunut pääkaupunkiin eri puolilta Espanjaa. Protestin ovat kutsuneet koolle ammattiliitot sekä parisataa eri alojen järjestöä. Mukana on muun muassa opiskelijoiden, maahanmuuttajien ja naisten etuja ajavia järjestöjä.

Suuri osa mielenosoittajista on julkisen sektorin työntekijöitä, kuten opettajia, sairaanhoitajia, palomiehiä ja poliiseja.

-Espanja on palannut takaisin 1950-luvulle, jolloin espanjalaisten oli pakko lähteä Saksaan työnhakuun, sanoi 50-vuotias opettaja Adelaida Liviano.

Hän kertoi, että hänen oppilaistaan puolet aloitti kouluvuoden ilman kirjoja, koskia tukia on leikattu.

Protestin järjestäjien mukaan hallituksen säästötoimet murjovat keskiluokkaa ja vähävaraisia, kun vaurain osa väestöstä ja suuret yritykset pääsevät pälkähästä. Liitot vaativat säästöistä kansanäänestystä.

Espanja toivoo, että säästötoimilla se välttää Kreikan, Irlannin ja Portugalin kohtalon eikä tarvitse kansainvälistä tukipakettia.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme