Mainos
Mainos

Mafiaperheeseen soluttautuminen johti joukkopidätyksiin

New Yorkin suurimpaan mafiaperheeseen soluttautuneen yksittäisen etsivän työ johti 73 perheen jäsenen pidätykseen. Myöhään eilen tehdyt pidätykset ovat melkoinen isku kaupungin järjestäytyneelle rikollisuudelle.

Etsivä oli näennäisesti mukana Genovese-mafiaperheen toiminnassa kolmen vuoden ajan ja onnistui voittamaan sen johtajien luottamuksen. Liittovaltion poliisi FBI:n apulaisjohtaja Barry Mawnin mukaan kyseessä oli "ehkä kaikkein merkittävin ja menestyksekkäin peiteoperaatio lainvalvonnan historiassa".

Etsivän henkilöllisyys on pidetty salassa ja hänen on muutettava turvallisuussyistä pois New Yorkista. New Yorkissa toimii tiettävästi viisi mafiaperhettä ja Genovese-perhe on niistä suurin. Perheen toiminta ei kuitenkaan aiheuttanut kohuotsikoita siksi, että sen toimintatapoihin ei kuulu silmitön väkivalta.

Mafiaperhe on käärinyt miljoonia dollareita lainakeinottelulla, kiristyksellä, korinkiskonnalla, kavalluksilla ja luottokorttipetoksilla. Osaa pidätetyistä odottaa vain muutamien vuosien vankeustuomiot, mutta päätekijät saavat varautua jopa satojen vuosien tuomioihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme