Mainos
Mainos

Mahmud Abbas saapui Yhdysvaltoihin

Palestiinalaisten presidentti tapaa tänään George W. Bushin. Abbas odottaa Bushilta tukea demokratisointi- ja uudistuspyrkimyksilleen, mutta hillitsee toiveita palestiinalaisvaltiosta.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas on saapunut Yhdysvaltojen pääkaupunkiin Washingtoniin.

Matka Washingtoniin on Abbasin ensimmäinen palestiinalaisten johtajana. Hänen on määrä tavata Yhdysvaltain presidentti George W. Bush Valkoisessa talossa torstaina.

Bush kieltäytyi tapaamasta Abbasin edeltäjää, edesmennyttä Jasser Arafatia.

- Presidentti Abbas todistaa Bushille, että hän on vakavasti otettava kumppani rauhanrakentamisessa, kertoi palestiinalaisviranomainen Reutersille.

Palestiinalaisviranomaisten mukaan Abbas odottaa Bushilta vankkaa tukea demokratisointi- ja uudistuspyrkimyksilleen. Hän on kuitenkin hillinnyt odotuksia siitä, että Yhdysvallat painostaisi Israelia aloittamaan neuvottelut palestiinalaisvaltion perustamisesta Israelin vetäydyttyä Gazasta.

Lähi-idän rauhanneuvottelut kaatuivat vuonna 2000 väkivaltaisuuksiin, mistä amerikkalaiset ovat usein syyttäneet Arafatia. Abbas tapasi Bushin viimeksi vuonna 2003 toimiessaan palestiinalaisten pääministerinä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme