Mainos
Mainos

Maitojauhe tappoi jo neljännen Kiinassa

Kiinassa jo neljäs ihminen on saanut surmansa juotuaan myrkyllisestä maitojauheesta valmistettua juomaa. Kaikki kuolleet ovat lapsia.

Yli 6000 lasta on sairastunut juotuaan maitoa, jossa oli myrkyllistä melaamiinia.

Syyllisten etsintä on täydessä käynnissä. Viranomaiset ovat tänään erottaneet Shijiazhuangin kaupungin pormestarin. Kaupungissa sijaitsee skandaaliin pahasti sekaantunut Sanlun yritys.

Skandaalin yhteydessä on pidätetty kaksi veljestä, joita syytetään melamiinilla saastutetun maidon myymisestä Sanlulle. Vanhempi veli on tunnustanut terästäneensä maitoa nostaakseen sen proteiinipitoisuutta. Meijeri oli aiemmin kieltäytynyt ostamasta veljesten maitoa laatuongelmien vuoksi.

Tuhansia kissoja ja koiria kuoli Yhdysvalloissa viime vuonna, kun melamiinia löytyi lemmikkien ruuasta, johon oli toimitettu aineksia Kiinasta. Melamiinia käytetään normaalisti muoveissa, lannoitteissa ja siivousaineissa.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme