Mainos
Mainos

Maitojauheesta sairastuneita lapsia Kiinassa jo yli 400

Kiinassa munuaiskiviin sairastuneiden lasten määrä kasvaa. Kiinan terveysministeri ilmoitti tänään, että kaikkiaan 432 lasta on sairastunut vakavasti juotuaan saastuneesta maitojauheesta valmistettua äidinmaidonvastiketta. Yksi lapsista on kuollut. Oireina lapsilla on ollut oksentelua ja virtsaamisvaikeuksia.

Kiinan terveysministeri Gao Qiang sanoi tänään tiedotusvälineille pitämässään puheessa, että myrkytyksestä vastuussa olevat henkilöt tulevat saamaan rangaistuksen. Maitojauhe oli saastunut ilmeisesti jo tuotannon alkuvaiheessa. Tuoreiden raporttien mukan maidon tuottajat olivat laittaneet teollisuuskemikaali melamiinia maitoon lisätäkseen sen proteiinipitoisuutta.

Maitojauhevalmistaja Sanlun tuotanto on nyt määrätty keskeytettäväksi. Tehdas on myöntänyt, että jauheesta on löytynyt munuaiskiviä aiheuttavaa kemikaalia.

Ministeri Gaon mukaan Sanlu-maitojauhetta on viety vain Taiwaniin ja sielläkin sitä on käytetty vain ruuan valmistukseen. Tuotetta ei ministerin mukaan pitäisi olla myynnissä missään muussa maassa.

Vuonna 2004 13 kiinalaislasta kuoli ravitsemuspuutteisiin, kun heitä oli ruokittu ala-arvoisella maitojauheella joka liittyi Sanlun väärennettyihin tuotteisiin. Yli 170 lasta kärsi tämän vuoksi muun muassa aliravitsemuksesta.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme