Mainos
Mainos

Maitoroviot roihuavat Kiinassa

Kiina on tähän mennessä polttanut yli 30 000 tonnia maitotuotteita, jotka sisälsivät terveydelle vaarallista melamiinia. Pyrkimyksenä on nujertaa lopullisesti maan mainetta tahrinut terveysskandaali, jonka myötä kymmenettuhannet pikkulapset sairastuivat juotuaan melamiinimaitoa.

Kiinan valtion televisiossa on näytetty kuvaa, jossa valtaviin uuneihin lapioitiin maitojauhepakkauksia Hebein maakunnassa. Maitojauheskandaali lähti liikkeelle Hebeistä syyskuussa.

Kiinassa alettiin tällä viikolla tiukentaa elintarviketurvallisuutta koskevaa lainsäädäntöä, joka hyväksyttiin vuosi sitten. YK on vaatinut Kiinaa tehotoimiin elintarviketurvallisuuden parantamiseksi.

Neljä lasta on kuollut Kiinassa saatuaan melamiinia sisältävää maitoa, ja yli 3000 on edelleen sairaalassa. Skandaali on johtanut myös lukuisten kiinalaisvalmisteisten elintarvikkeiden vetämiseen markkinoilta useissa muissa maissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme