Mainos
Mainos

Majuri: Ulkopuolinen aiheuttanut rauhanturvaajan vammat

Libanonissa loukkaantuneella suomalaisella rauhanturvaajalla oli vammoja melkein kaikissa ruumiinosissa, kertoo Suomen Libanonin kriisinhallintajoukkojen komentajan sijainen majuri Mikko Kurko.

– Päässä ei näytä olleen ulkoisia vammoja, Kurko tarkentaa. 

Kurkon mukaan vammat on aiheuttanut ulkopuolinen, koska sellaisia vammoja ei voi tuottaa itselleen. Minkäänlaisia päihteitä rauhanturvaaja ei Kurkon tietojen mukaan ollut käyttänyt.

Loukkaantunut ei itse muista tapahtumista mitään. Hän ei ollut loukkaantuessaan palvelustehtävässä.

Maavoimien tiedotteen mukaan tapahtumalle ei ole toistaiseksi löydetty silminnäkijöitä. Lisäksi tutkimusta hankaloittaa puolustusvoimien mukaan se, että loukkaantuminen sattui eri tukikohdassa kuin mihin valtaosa suomalaisista on sijoitettu.

Kurko ei kerro, oliko loukkaantunut Puolustusvoimien kantahenkilökuntaan kuuluva vai reserviläinen.

– Kyseessä on mies. Kaikki rauhanturvaajamme ovat iältään 19–59-vuotiaita.

Kurko kertoo, että yksin kävellen liikkeellä ollut suomalainen löydettiin asfaltoidun tien vierestä. Kurko arvelee, että mies oli palaamassa majapaikkaansa.

Rauhanturvaaja loukkaantui uudenvuodenyönä YK:n Unifil-operaation päämajan alueella Naqurassa. Noin kolme kilometriä pitkä ja kaksi kilometriä leveä alue on aidattu. Alueella on noin 2000 rauhanturvaajaa 40 maasta. Heistä kaksi on suomalaisia.

YK ja Suomen sotilaspoliisit tutkivat tapausta. 

Libanonissa loukkaantunut suomalainen rauhanturvaaja on tuotu Suomeen ja hänen tilansa on vakaa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme