Mainos
Mainos

Makedonia pettyi Washingtonin kokoukseen

Makedonia on pettynyt Natoon, sillä sotilasliitto ei ole edelleenkään halukas hyväksymään Makedoniaa jäsenekseen. Makedonian presidentti Kiro Gligorov sanoi eilen päättyneen Naton ja sen kumppanuusmaiden euroatlanttisen kumppanuusneuvoston kokouksen jälkeen, että maa ja sen kansalaiset ovat pettyneitä kokouksessa ilmi tulleeseen Naton kantaan. Hän viittasi kokouksen viralliseen tiedonantoon, jossa Nato tyytyi vain kiittämään Makedoniaa yhteistyöstä.

Parhaillaan Makedoniassa on noin 12 000 Naton sotilasta. Lisäksi maahan ollaan lähiaikoina sijoittamassa 4000 brittiläistä, saksalaista ja ranskalaista sotilasta lisää. Joukot on tarkoitettu rauhanturvatehtäviin Kosovossa siinä tapauksessa, että Jugoslavia suostuu rauhansopimukseen.

Gligorov toisti eilen Makedonian kannan, ettei maa salli Naton käyttävän aluettaan sotilastoimien käynnistämiseen Jugoslaviaa tai muita Makedonian naapurimaita vastaan.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme