Mainos
Mainos

Makedoniaan ennenaikaiset vaalit kesäkuussa

Makedoniassa järjestetään ennenaikaiset parlamenttivaalit kesäkuussa. Uudet vaalit järjestetään 5. kesäkuuta, parlamentin puhemies Trajko Veljanovski ilmoitti tänään.

– Jossain vaiheessa käy niin, ettei kaikkia kysymyksiä pystytä ratkaisemaan parlamentissa, vaan kansalle tulee antaa valta valita, Veljanovski sanoi.

Makedonian suurin oppositioryhmä SDSM on boikotoinut parlamentin istuntoja tammikuusta lähtien ja vaatinut uusia vaaleja. SDSM aloitti boikotin, kun oikeus jäädytti oppositiota kannattavan tv-kanavan ja kolmen sanomalehden varat. Oikeuden päätös liittyi tv-kanavan ja lehtien omistajan veropetosepäilyihin.

Myös edellisiin parlamenttivaaleihin vuonna 2008 päädyttiin ennen aikojaan.

Poliittinen epävarmuus vaikeuttaa osaltaan Makedonian pyrkimyksiä EU:n ja Naton jäseneksi. Iso ongelma on myös nimikiista Kreikan kanssa. Kreikka haluaa Makedonian vaihtavan nimeä, koska Kreikalla on samanniminen maakunta.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme