Mainos
Mainos

Makedonian panssarit alkoivat tulittaa sissejä

Makedonia on antanut albaanikapinallisille uhkavaatimuksen antautumiseksi.

Makedonia ja lahialueet


Maan sisä- ja puolustusministeriöt sanovat, että kapinallisilla on vuorokausi aikaa antautua tai vetäytyä Makedonian alueelta. Määräaika päättyy huomenna keskiviikkona kello yhdeltä yöllä Suomen aikaa.

Armeija sanoo, ettei se sitä ennen ammu kapinallisasemia luoteisen Tetovon kaupungin ympärysvuorilla, ellei armeijaa tuliteta.

Määräajan jälkeen armeija sanoo ryhtyvänsä kaikkiin tarvittaviin toimiin kapinallisten kukistamiseksi.


Makedonian armeija käytti tänään ensimmäisen kerran panssarivaunuja albaanisissien häätämiseksi Tetovon kaupunkia ympäröiviltä vuorenrinteiltä Luoteis-Makedoniassa.

Tetovossa olevat uutistoimisto Reutersin toimittajat kuulivat tasaista panssarivaunujen tykkien jylinää ja näkivät paksun savun nousevan metsästä ja useista taloista. Hyökkäys alkoi kello 17 Suomen aikaa.

-Me käytämme kaikkia keinojamme, mutta joukkoja on kehotettu huolehtimaan ihmishenkien suojelemisesta, sanoi Makedonian armeijan tiedottaja.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme