Mainos
Mainos

Makedonian rauhansopimus näyttää sittenkin syntyvän

Makedonian rauhanneuvottelujen välittäjänä toiminut EU:n edustaja on ilmoittanut, että kaikkien puolueiden johto on hyväksynyt sopimuksen alustavasti. Virallisen allekirjoituksen on määrä tapahtua maanantaina.

Aiemmin tänään näytti siltä, että neuvottelut ajautuvat umpikujaan. Yksi slaaveja edustavista puolueista vetäytyi neuvotteluista vastalauseena väijytykselle, jossa kuoli 10 makedonialaissotilasta. Sotilaat saivat surmansa albaanisissien hyökättyä sotilassaattueen kimppuun aamupäivällä Skopjen ja Tetovon välisellä valtatiellä. Kyseessä oli vakavin yksittäinen isku puoli vuotta kestäneessä Makedonian kriisissä.

Umpikuja kuitenkin vältettiin ja nyt osapuolet ilmoittavat hyväksyneensä länsimaiden välittämän sopimuksen, jolla yritetään välttää Makedonian ajautuminen suoranaiseen sisällissotaan. Allekirjoitustilaisuus järjestetään maanantaina.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme