Mainos
Mainos

Makedonian sissit esittivät rauhanehtonsa

Makedonian albaanisissit esittivät tänään ensi kerran ehdot, joilla he ovat valmiit lopettamaan neljä kuukautta jatkuneen sissisodan hallitusta vastaan. Makedonian hallitus on jo aiemmin torjunut monet ehdoista. NLA-sissien poliittinen edustaja Ali Ahmeti vaati muun muassa Naton rauhanturvaajien sijoittamista Makedoniaan ja armahdusta sisseille. Lisäksi sissit vaativat perustuslain muuttamista Makedonian albaanivähemmistön oikeuksien lisäämiseksi.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush torjui eilen Brysselin huipputapaamisessa kaavailut Naton rauhanturvaajien lähettämisestä Makedoniaan. Naton pääsihteeri George Robertson on vierailulla Makedoniassa. Hän lupasi Naton tuen Makedonian hallituksen rauhanponnisteluille. Makedonian hallituksen joukkojen ja sissien välillä on ollut voimassa maanantaista lähtien tulitauko, joka on kuitenkin rikkoutunut useaan otteeseen. Makedonian taistelut ovat ajaneet pakosalle tuhansia ihmisiä. Turkki ilmoitti tänään, että Turkkiin on kahden päivän kuluessa tullut yli tuhat pakolaista Makedoniasta.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme