Mainos
Mainos

Makedonian tulitauko jatkuu iskuista huolimatta

Makedonian armeija vakuuttaa, että se jatkaa eilen aloitettua tulitaukoa. Myös albaanisissit lupasivat jatkaa omaa tulitaukoaan. Ehdoksi sissit asettivat, että avustusjärjestöt pääsevät tuomaan tarvikkeita pääkaupunki Skopjen pohjoispuolisille alueille. Tarkkailijat suhtautuivat epäillen tulitauon pitävyyteen.

Tulitauko ehti jo rikkoutua eilen illalla. Yhdeksän poliisia loukkaantui, kun albaanikapinalliset ampuivat poliisiautoa konetuliaseilla myöhään eilen Tetovoa. Makedonian poliisin mukaan kahta haavoittunutta poliisia jouduttiin hoitamaan ampumahaavojen takia. Sissikomentaja Shpati kertoi uutistoimisto Reutersille, että sissit olivat ampuneet poliisiautoa itsepuolustukseksi. Tänään kansainvälisille humanitäärisille järjestöille kuuluvien kuorma-autojen saattue odotti pääsyä alueelle, jolla taisteluja on käynyt. Niiden oli tarkoitus viedä alueen siviileille muun muassa lääkelaukkuja.

-Yön aikana ja tähän asti kaikki on ollut rauhallista, armeijan edustaja Blagoja Markovski sanoi. Makedonian tilanteesta keskustellaan Brysselissä huomenna Naton huippukokouksessa, johon osallistuu myös Yhdysvaltain presidentti George W. Bush. Nato-johtajien uskotaan kehottavan, että Makedonia ryhtyy ripeisiin uudistuksiin maan albaanivähemmistön aseman parantamiseksi. Albaanisissit ovat julistaneet ryhtyneensä aseelliseen taisteluun, koska Makedonian albaanit ovat heidän mukaansa toisen luokan kansalaisia.

(STT-AFP-Reuters-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme