Mainos
Mainos

Makedonian väkivaltaisuudet kuriin

Makedonia on luvannut myöhään eilen ryhtyä yhteistyöhön Naton Kfor-rauhanturvajoukkojen kanssa lopettaakseen albaanihyökkäykset. Maan ulkoministeri Sergam Kerimin mukaan yhteistoiminta oli tarkoitus aloittaa välittömästi. Ulkoministeri sanoi kuitenkin, että sotilaallisiin toimiin ryhtyminen ei toistaiseksi ole alueella tarpeen.

-Makedonia on vielä kaukana sodasta, eikä tilannetta ei pidä dramatisoida, hän korosti.

Makedonian hallitus ja Naton Kfor-joukkojen johto tapasivat myöhään eilen ja sopivat yhteistyön yksityiskohdista. Makedonian presidentin odotettiin vielä yön aikana hakevan erikseen vahvistuksen yhteistyölle Naton pääsihteeri George Robertsonilta, EU:n edustaja Javier Solanalta ja YK:n pääsihteeri Kofi Annanilta.

Makedonian levottomuudet leimahtivat liekkeihin eilen Tanusevcin kylän alueella. Kolme makedonialaista sotilasta kuoli ja yksi haavoittui lähellä albaanitaistelijoiden ja sotilaiden välisissä väkivaltaisuuksissa. (STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme