Mainos
Mainos

Makedoniassa rauhallista -albaanit asettivat tulitauon

Makedoniassa on ollut rauhallista, vaikka albaanisissit eivät ole noudattaneet hallituksen uhkavaatimusta vetäytymisestä.

-

Albaanikapinalliset julistivat illalla tulitauon vastineena hallituksen vaatimukselle antautua tai jättää asemat luoteisen Tetovon kaupungin ympärysrinteillä. Kapinalliset ovat sanoneet ettei taipuminen hallituksen vaatimuksiin tule kyseeseen.

Makedonian presidentti Boris Trajikovski määräsi aikarajan umpeutumisen jälkeen uudelleen, että järjestys rajoilla on palautettava kaikin keinoin. Hallitus oli antanut sisseille keskiyöhön asti aikaa antautua tai lähteä Makedoniasta ja julistanut samalla yksipuolisen tulitauon.

Suomen Kosovossa olevien rauhanturvaajien komentaja eversti Sakari Honkamaa sanoi Radio Novalle aamulla, ettei hän usko yhteenottojen laajaan leviämiseen Balkanilla, koska albaanit eivät muodosta yhtenäistä rintamaa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme