Mainos
Mainos

Malagassa räjähti jälleen pommi

Espanjan aurinkorannikolla Malagassa räjähti viime yönä pienehkö pommi. Kukaan ei loukkaantunut hiekkarannalla keskellä yötä tapahtuneessa räjähdyksessä. Baskijärjestö ETA ilmoitti pommista noin puoli tuntia ennen sen räjähtämistä.

Koska pommin tarkkaa sijaintia ei tiedetty, poliisi evakuoi asiakkaita sadoista rannalla sijaitsevista baareista. Pommi oli yhdeksäs, joka on räjähtänyt Andalusian alueella viimeisten kymmenen päivän aikana. Pelkästään Malagassa on viiden päivän aikana räjähtänyt viisi pommia.

Poliisin mukaan pommi-iskujen takana on ETA, joka yrittää iskuillaan karkottaa turistit Etelä-Espanjan alueelta. ETA on uhannut myös häiritä Tour de France -pyöräilykilpailua, jonka reitti kulkee Espanjan baskialueiden läpi tänään ja huomenna. Eilen Espanjan poliisi onnistui purkamaan ETA:n asettaman pommin Pamplonan kaupungissa Pohjois-Espanjassa. Ranskan ympäriajon kilpailijat saapuivat kaupunkiin tänään.
(STT-Reuter-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme