Malesia: Koneen putoamispaikalle poliiseja ulkomailta

Malesia on päässyt sopuun Ukrainan kapinallisten kanssa kansainvälisten poliisien pääsystä lentokoneen putoamispaikalle.  

68 malesialaista poliisia lähtee Ukrainaan keskiviikkona. Poliisien tarkoituksena on turvata rikostutkinta putoamispaikalla, joka sijaitsee lähellä Ukrainan hallinnon ja Venäjä-mielisten kapinallisten välisiä taisteluja.  

Malesian pääministeri Najib Razak ja kapinallisjohtaja Aleksandr Borodai päättivät asiasta tänään.  

- Olen erittäin huolestunut siitä, että kansainvälisiä tutkijoita ei ole voitu lähettää putoamispaikalle räjähdysherkän turvallisuustilanteen takia, sanoi Razak.  

- Toivottavasti tämä sopimus Borodain kanssa varmistaa turvallisuuden, että kansainväliset tutkijat voivat hoitaa työnsä.  

Malesian on määrä tehdä yhteistyötä Hollannin ja Australian kanssa poliisien lähettämisessä. Malesialaiskoneen putoamisessa kuoli lähes 298 ihmistä, joista suurin osa oli hollantilaisia, malesialaisia ja australialaisia.  

Uusi tutkijaryhmä matkalla Ukrainaan  

Joukko hollantilaisia rikospaikkatutkijoita on matkalla malesialaiskoneen putoamispaikalle Itä-Ukrainassa huolimatta lähialueella kiihtyvistä taisteluista, kertovat hollantilaisviranomaiset.  

Hollannin viranomaisten mukaan 30-henkisen tutkijaryhmän matkustaminen alueelle on mahdollista Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin ja Itä-Ukrainan kapinallisten tekemän sopimuksen ansiosta.  

Ensimmäinen ryhmä hollantilaisia tutkijoita saapui paikalle viikko sitten. Hollantilaiset johtavat uhrien tunnistamista sekä tutkintaa koneen putoamisen selvittämiseksi. 

Ukrainan hallinto ja kapinalliset ovat sopineet tulitauosta putoamispaikan välittömässä läheisyydessä. Taisteluita on käyty noin 60 kilometrin päässä.  

Kapinallisjohtajat ilmoittivat tänään luovuttaneensa hollantilaisille viranomaisille junanvaunun, joka sisältää uhrien henkilökohtaisia tavaroita.  

Kommentoi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme