Mainos
Mainos

Malesia vahvistaa murhatun olleen Kim Jong-unin veli – ruumis luovutetaan Pohjois-Koreaan

Malesia aikoo luovuttaa Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin velipuolen ruumiin Pohjois-Korealle, sanoo Malesian varapääministeri Ahmad Zahid Hamidi. Pohjois-Korea on esittänyt pyynnön luovutuksesta.

Varapääministeri vahvisti tiedot, että malesialaisella lentokentällä surmansa saanut mies oli todella Kim Jong-unin velipuoli Kim Jong-nam. Tähän asti paikallinen poliisi on puhunut virallisesti vain korealaismiehestä.

Etelä-Korean tiedustelupäälliköiden mukaan Kim Jong-nam joutui Pohjois-Korean agenttien myrkyttämäksi. Malesian poliisi on ottanut kiinni kaksi naista.

Ensimmäisenä kiinni otetun naisen on määrä joutua oikeuden eteen vielä tänään. Poliisin mukaan naisella on Vietnamin passi.  
Poliisi ei ole vielä antanut julki tarkempia tietoja toisesta kiinni otetusta.

Kim Jong-nam kuoli maanantaina sen jälkeen, kun hänen kasvoilleen oli epäilyjen mukaan heitetty myrkkyä Kuala Lumpurin lentokentällä Malesiassa. Kim Jong-nam oli matkalla Macaoon, missä hän oli ollut maanpaossa vuosia.

Varapääministeri Ahmad Zahid Hamidi sanoo, että Kimin kuolema ei vaikuta Malesian ja Pohjois-Korean väleihin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme