Mainos
Mainos

Malesia yrittää pelastaa kilpikonnia kloonaamalla

Merinahkakilpikonnan kanta Tyynellämerellä on romahtanut kolmenkymmenen vuoden aikana 100 000 yksilöstä vajaaseen 5000 kilpikonnaan.

Malesia yrittää pelastaa sukupuuton partaalla olevan kilpikonnalajin kloonaamalla uusia yksilöitä.

Malesialaiset ja ulkomaalaiset asiantuntijat selvittävät viisi vuotta kestävän ja lähes seitsemän miljoonaa euroa maksavan projektin aikana, voisiko kloonauksesta löytyä ratkaisu harvinaisten merinahkakilpikonnien ahdinkoon.

Maailman luonnonsäätiön WWF:n äärimmäisen uhanalaiseksi luokittelema merinahkakilpikonna on merikilpikonnista suurin. Niiden kanta Tyynellämerellä on romahtanut kolmenkymmenen vuoden aikana 100 000 yksilöstä vajaaseen 5000 kilpikonnaan.

Projektin alussa tiedemiehet tekevät kloonauskokeita ensin liemikilpikonnilla, jotka ovat yleisiä Malesian koillisosissa.

- Aloitamme kokeet merinahkakilpikonnilla vasta kun menetelmä on valmis, koska merinahkakilpikonnat ovat (liemikilpikonnia) monimutkaisempi kilpikonnalaji, projektiin osallistuva Junaidi Che Ajub kertoi.

Asiasta kertoi malesialainen New Straits Times -sanomalehti torstaina.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme