Mainos
Mainos

Malesialaiskone yhä kateissa - Kiina lähettää satelliittiapua

Kiina aikoo lähettää kymmenen satelliittia auttamaan kadonneen malesialaiskoneen etsinnässä.

Varhain lauantaiaamuna Etelä-Kiinan merellä kadonneen Malaysia Airlinesin koneen kohtalo on yhä mysteeri. Koneesta ei ole löydetty mitään merkkejä. Viranomaiset ovat laajentaneet koneen etsintäaluetta.

Samaan aikaan tietoja odottavien omaisten turhautuminen on kasvanut. Etenkin Kiina on moittinut etsintöjen hitautta. Kuala Lumpurista Pekingiin matkalla olleella lennolla oli 153 kiinalaista. Malaysia Airlines on tarjoutunut lennättämään omaisia Kuala Lumpuriin, jotta nämä olisivat lähempänä etsintäpaikkaa.

- Toivon, että kone olisi kaapattu. Silloin olisi ainakin toivoa, että nuori serkkuni on selviytynyt, sanoi yksi omaisista uutistoimisto AFP:lle.

Koneen yllättävä katoaminen, hätäsignaalin puuttuminen ja matkustajalistan epäselvyydet ovat nostaneet epäilyjä terrori-iskusta. Malesian ilmailuviranomaisten mukaan tähän asti löydetyt todisteet eivät kuitenkaan näytä viittaavan terrori-iskuun.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme