Mainos
Mainos

Malesialaiskoneen etsinnät kiihtyvät – mahdollisia laskeutumispaikkoja tutkitaan

Malesia on pyytänyt lisäapua kadonneen matkustajakoneen etsimisessä. Etsintöihin osallistuu jo 25 maata.

Lisäksi Malesia on pyytänyt muun muassa Yhdysvalloilta, Kiinalta ja Ranskalta satelliittitietoja.

Tutkijat ovat keskittymässä satelliittitietoihin, joiden mukaan kadonnut kone olisi lentänyt toista kahdesta mahdollisesta "lentokäytävästä": Pohjoinen käytävä ulottuu Pohjois-Thaimaasta Kazakstanin ja Turkmenistanin rajoille, ja eteläinen käytävä kulkee puolestaan Indonesiasta Intian valtameren eteläosaan.

Brittilehti Daily Mailin mukaan tutkijat ovat myös analysoineet mahdollisia kiitoratoja, joille kadonnut matkustajakone olisi voinut laskeutua. Tällaisen kiitotien pitää olla ainakin 1500 metriä pitkä.

Yhdysvaltalaisen radiokanavan tekemän kartan mukaan mahdollisia laskeutumispaikkoja on yli 630, ja niiden paikat vaihtelevat Australiasta aina Malediiveille ja Pakistanin saakka.

Malesian pääministeri Najib Razak vahvisti eilen pitämässään tiedotustilaisuudessa, että kadoksissa olevan malesialaiskoneen liikkeet kielivät tarkoituksellisesta toiminnasta. Joku koneessa ollut henkilö käänsi todennäköisesti koneen lentosuunnan takaisin Malesian yli ja edelleen länteen kohti Intian valtamerta.

Mikäli kadonnut kone ohjattiin Intian valtamerelle päin, etsijöillä on edessään erittäin haastava tehtävä satojen asumattomien saarien ja useiden kilometrien syvyyteen syvyyteen ulottuvan veden takia.

Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI on väläyttänyt myös mahdollisuutta, että malesialaiskoneen matkassa olleita yli 200 matkustajaa pidetään toistaiseksi tuntemattomassa paikassa. FBI:n tutkijoiden mukaan tällaista mahdollisuutta ”ei ole voitu sulkea pois”.

Tutkijat ovat nyt keskittyneet tutkimaan lentokoneen henkilökunnan ja matkustajien taustoja.

Boeing 777 katosi viime lauantaina mukanaan 239 ihmistä. Kone oli matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme