Mainos
Mainos

Malesialaiskoneen löytyminen merestä voi kestää vuosikausia

Lentoyhtiö Malaysian Airlines on korostanut omaisille kateissa olevan matkustajakoneen etsintöjen ja tutkimusten jatkuvan, kunnes avoimina oleviin kysymyksiin löydetään vastauksia. 

Malesian pääministeri Najib Razak kertoi aiemmin tänään uutisen, jota monet olivat jo osanneet odottaa: malesialaiskone oli syöksynyt mereen, eikä toiveita eloonjääneiden löytymisestä ole.  

Uusin ja varmaksi luonnehdittu tieto koneen kohtalosta saatiin lentoturmatutkijoilta Britanniasta, missä Inmarsat-yhtiö oli tutkinut uudelleen satelliittiensa tietoja. Malesian pääministerin mukaan uudentyyppinen analyysi vahvisti koneen lennon päättyneen keskelle Intian valtamerta.  

Useat maat ovat kertoneet havainneensa meressä esineitä osapuilleen alueella, johon koneen lennon arvioidaan päättyneen.

Yhdysvaltain laivasto on puolestaan lähettänyt alueelle laitteen, joka voi havaita koneen niin kutsutut mustat laatikot jopa kuuden kilometrin syvyydestä. Lentotapahtumat tallentavien laitteiden lähettämä signaali sammuu vajaan kahden viikon kuluttua. Meren syvyys etsintäalueella vaihtelee kolmesta neljään kilometriin.

Etsinnöistä ei tule helppoja tai nopeita. Australialainen valtameritutkija Charitha Pattiaratchi muistutti, että Atlantin valtamereen pudonneen Air Francen koneen löytäminen kesti aikanaan kaksi vuotta.

- Tämä on paljon haastavampaa aluetta, ympäristö on paljon, paljon ankarampi. Aallot ovat suurempia ja on tuulisempaa, Pattiaratchi kuvaili olosuhteita Intian valtamerellä.  

Boeing 777 -kone ja siinä olleet 239 ihmistä päätyivät siten, toistaiseksi tuntemattomasta syystä, tuhansien kilometrien päähän koneen suunnitellulta reitiltä Kuala Lumpurista Pekingiin.  


Kaappaus vai onnettomuus?

Asiantuntijoiden mukaan jonkun koneessa täytyi kääntää lento MH370 pois lentoreitiltään. Useimmin esitetyt teoriat sille, miksi näin tapahtui:

- Kone kaapattiin. Kaappari joko osasi lentää itse konetta tai pakotti lentäjät muuttamaan kurssia.

- Koneen lentäjän/lentäjien tahallinen teko: sabotaasi, halu tehdä itsemurha tai muuta vastaavaa.

- Äkillinen poikkeava tapahtuma koneessa, esimerkiksi tulipalo. Lentäjät suuntasivat lähimmälle kentälle mutta pyörtyivät/kuolivat ennen kuin ehtivät kertoa asiasta lennonjohdolle. Kone jatkoi lentoa autopilotin ohjaamana, kunnes polttoaine loppui.  Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme