Mainos
Mainos

Malesiassa 21 ihmistä kuoli juotuaan myrkkyviinaa – useita sairaalassa, 3000 pulloa takavarikoitu

Malesiassa 21 ihmistä on kuollut juotuaan kotipolttoista viinaa. Lisäksi kymmeniä on sairaalassa alkoholimyrkytyksestä. 

Viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan kuolemista.

Viranomaisten mukaan ainakin 57 ihmistä on sairastunut juotuaan metanoliviinaa Kuala Lumpurissa, Malesian pääkaupungissa. Joukossa on viisi malesialaista, sekä bangladeshilaisia, indonesialaisia, myanmarilaisia ja nepalilaisia. 

– Odotamme vielä uusia myrkytystapauksia, koska ihmisiä hakeutuu hoitoon vielä, kertoi tiedotustilaisuudessa terveysministeri Dzulkefly Ahmad. 

Hänen totesi viranomaisten olevan huolissaan siitä, että ihmiset ostavat halpaa kotipolttoista.

Poliisi on pidättänyt asiaan liittyen seitsemän ihmistä ja tehnyt useita ratsioita. Ratsioissa takavarikoitiin lähes 3000 pulloa ja tölkkiä olutta ja viskiä. Tarkoitus on jäljittää myrkkyviinan alkuperä ja miten paljon sitä on laitettu muiden juomien sekaan. Poliisin mukaan tapauksia tutkitaan nimikkeellä törkeä murha. 

Kotipolttoinen, edullinen viina on suosittua muslimienemmistöisessä Malesiassa siirtolaisten, köyhien keskuudessa, koska maassa verotetaan korkeasti alkoholijuomia. 

Metanoli, eli metyylialkoholi on myrkyllistä ja isot annokset metanolia vievät hengen. Yleensä alkoholi valmistetaan etanolista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme