Mainos
Mainos

Malesiassa pidätetty yli 900 mielenosoittajaa

Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa pääministeri Najib Razakin vastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet läpi päivän. Tiesulut, mellakkapoliisit ja hallituksen antama kokoontumiskielto eivät lopulta estäneet noin kymmenentuhannen mielenosoittajan joukkoa protestoimasta kaupungin kaduilla.

Poliisi on hajottanut väkijoukkoja kyynelkaasulla ja vesitykeillä. Kymmenien ihmisten kerrotaan loukkaantuneen, ja yli 900 ihmistä on pidätetty. Vakavista loukkaantumisista ei ole raportoitu, mutta asiantuntijoiden mukaan poliisin kovat otteet saattavat tahrata pääministerin mainetta.

Mielenosoittajat vaativat reiluja ja vapaita vaaleja sekä uudistuksia vaalilakiin. Malesiassa järjestetään vaalit ensi vuonna.

Ulkomaiset sijoittajat pelkäävät, että opposition vahvistuminen saattaa hidastaa pääministerin suunnittelemia talousuudistuksia.

(MTV3 – STT – Reuters – AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme