Mainos
Mainos

Malin kapinalliset vapauttivat panttivankeja

Länsi-Afrikassa sijaitsevassa Malissa tuaregikapinalliset ovat vapauttaneet noin 30 panttivankia, kertovat maassa olevat YK:n rauhanturvaajat. Panttivangit vapautettiin piiritetystä kuvernöörin toimistosta Pohjois-Malissa. 

Virkamiehet olivat olleet vankeina lauantaista asti. Tuolloin kahdeksan Malin armeijan sotilasta ja 28 kapinallista kuoli osapuolten yhteenotossa Kidalissa. 

YK:n rauhanturvaajat kertovat uutistoimisto AFP:lle, että panttivangit ovat hyvässä kunnossa. 

Panttivankien vapauttamisesta käytyjen neuvottelujen yksityiskohtia ei ole julkistettu. Vielä ei ole varmuutta, onko kaikki panttivangit vapautettu. 

Ilmoitus panttivankien vapauttamisesta tuli pian sen jälkeen, kun Mali oli lähettänyt 1500 sotilasta Kidaliin, joka on Malin tuaregien pääalueita. 

- Sotilaamme puolustavat maata tarvittaessa vaikka voimaa käyttämällä, puolustusministeriön edustaja sanoi uutistoimisto AFP:lle. 

Pääministeri Moussa Mara sanoi sunnuntaina, että terroristit ovat julistaneet Maliin sodan. Presidentti sanoi AFP:lle, että he vastaavat tähän sodanjulistukseen. 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme