Mainos
Mainos

Malissa etsitään edelleen terroriepäiltyjä

Malissa etsitään ainakin kolmea ihmistä, joilla epäillään olevan yhteyksiä hotelliin tehtyyn terrori-iskuun, kertovat turvallisuuslähteet.

Iskussa kuoli ainakin 21 ihmistä, mukaan lukien kaksi hyökkääjää. Maahan julistettiin iskun vuoksi kymmenen päivän hätätila.

Uhrien joukossa on ainakin venäläisiä, kiinalaisia, belgialaisia ja amerikkalaisia. Iskun ovat tuominneet Venäjän presidentti Vladimir Putin, Kiinan presidentti Xi Jinping ja Yhdysvaltain presidentti Barack Obama.

Terroristien hyökkäys Radisson Blu -hotelliin Malin pääkaupungissa Bamakossa alkoi eilen aamulla ja piiritys jatkui iltapäivälle. Hotellissa oli hyökkääjien lisäksi noin 170 ihmistä, joista osa oli panttivankeina ja osa piilotteli hyökkääjiltä. Malin joukot vahvistettuina ranskalaisilla ja amerikkalaisilla sotilailla vapauttivat ihmiset.

Ääri-islamilainen al-Mourabitoun -ryhmä on ilmoittanut tehneensä iskun yhteistyössä terroristiverkosto al-Qaidan Pohjois-Afrikan osaston kanssa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme