Mainos
Mainos

Malissa iskenyttä terroristiryhmää johti pahamaineinen yksisilmä

Malin hotelli-iskusta vastuun ottanut ryhmä al-Murabitoun ei ole monelle suomalaiselle nimeltä tuttu, mutta ryhmän johtaja on ollut aiemminkin kansainvälistä huomiota herättäneiden terrori-iskujen takana.

Al-Murabitounia johtaa pahamaineinen yksisilmäinen algerialaistaistelija Mokhtar Belmokhtar. Hänen uskotaan olevan vastuussa algerialaiselle kaasukentälle vuonna 2013 tehdystä iskusta, jossa kuoli lähes 40 panttivankia.

Belmokhtarin on lukuisia kertoja väitetty kuolleen, mutta ryhmä on aina kiistänyt uutisen. Viimeksi kesäkuussa Libya kertoi julkisuuteen, että Belmokhtar olisi kuollut Yhdysvaltojen ilmaiskussa Libyassa.

Al-Murabitoun syntyi, kun Belmokhtarin al-Qaidasta irrottautunut ryhmä yhdistyi Malin pohjoisosaa vuonna 2012 hallinneen taistelijaryhmän kanssa elokuussa 2013.

Ryhmä on aiemmin ottanut vastuun muun muassa maaliskuussa Malin pääkaupungissa Bamakossa yökerhoon tehdystä itsemurhapommi-iskusta, jossa kuoli kolme malilaista, yksi ranskalainen ja yksi belgialainen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme