Mainos
Mainos

Mallia eläkekeskusteluun USA:sta: 102-vuotias yhä töissä Wal-Martissa

Eläkeiän nostaminen on nostanut äänenpainoja Suomessa viime päivinä. Näiltä henkilöiltä puhe 65 vuoden eläkeiästä saisi todennäköisesti aikaan vain tuhahtelua.

Uutiskanava CNN on kerännyt taloussivustolleen seitsemän vanhinta Yhdysvalloissa työskentelevää henkilöä. Heistä vanhin on 102-vuotias Loren Wade, joka on työskennellyt viimeiset 30 vuotta Wal-Mart-myymälässä Kansasin Winfieldissä.

32 tuntia viikossa työskentelevä Wade on CNN:n mukaan todellinen monitoimimies. Hänen varsinainen toimipisteensä on liikkeen puutarhaosasto, mutta hän auttaa myös hyllyjen täyttämisessä sekä kassalla.

– Hän on niin hyvä asiakkaiden kanssa. Asiakkaat suorastaan etsivät hänet käsiinsä, liikkeenomistaja Tonya Villar kehuu.

Wade teki varsinaisen työuransa postimiehenä. hän jäi eläkkeelle 1980-luvun alussa, mutta piti eläkkeellä oloa melko tylsänä. Eläkkeen ja sosiaalitukien päälle maksettava palkka on Waden mukaan mukava lisä.

– Voin ostaa välillä vaikka jäätelön tai käydä ravintolassa.

Wade on ollut naimisissa vaimonsa kanssa 67 vuotta. Töiden lomassa pari on ehtinyt kiertää lähes jokaisessa Yhdysvaltain osavaltiossa. Paikallisessa yhtyeessä Wade ehti soittaa saksofonia lähes 80 vuoden ajan.

Uratavoitteena on työskennellä niin kauan kuin voimia piisaa.

– Tosin nämä 20 kilon koiranruokasäkit alkavat tuntua jo melko painavilta, Wade kuittaa.

Sivuston muita nestorityöntekijöitä ovat muun muassa 93-vuotias puistovartija, 91-vuotias parkkipaikanhoitaja, 93-vuotias tuomari ja 95-vuotias elokuvatuottaja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme