Mainos
Mainos

Malmön ampujaksi epäilty kiistää syyllisyytensä

Malmön käräjäoikeus päätti iltapäivällä syyttäjän esityksestä vangita 38-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä yhdestä murhasta ja viidestä murhayrityksestä viime vuoden lokakuun ja elokuun välisenä aikana. Mies kiistää syyllistyneensä.

Vangitsemisoikeudenkäynti pidettiin Malmön käräjäoikeuden turvasalissa, joka täyttyi hetkessä toimittajista. Sisään pääsivät ainoastaan hyvissä ajoin lupalipun saaneet eikä tavallisia ihmisiä laskettu tilanpuutteen takia sisään lainkaan.

Nyt vangittu mies oli toimittajien rynnistäessä oikeussaliin valmiina odottamassa paikallaan beigenvihreässä paidassa, verkkarihousuissa ja tohveleissa ilman sukkia. Hänellä oli parransänki ja lyhyeksi ajeltu tukka. Tilaisuuden julkisen osan aikana hänen katseensa vaelteli katosta lattiaan, mutta aika ajoin mies kävi vilkasta sananvaihtoa asianajajansa Christina Brinkin kanssa ja tarkkaili uteliaan oloisen median edustajia.

Oikeuden julistettua miehen vangituksi tämä vaikutti yllättyneeltä, mutta ei kommentoinut päätöstä asianajajalleen millään tavalla.

Aamun lehtitietojen mukaan mies voidaan teknisesti sitoa useisiin ampumistapauksiin, sillä valtion rikosteknisen laboratorion takavarikoitujen aseiden testiammunnat täsmäävät ainakin toisesta aseista ammuttuihin luoteihin, jotka ovat löytyneet rikospaikoilta.

Iltapäivällä pidetyssä syyttäjän ja poliisin lehdistötilaisuudessa näitä tietoja ei vielä vahvistettu.

Käräjäoikeuden mukaan syyte on nostettava kahden viikon kuluessa. Syyttäjä Solveig Wollstad sanoi kuitenkin, että jutun monimutkaisuuden takia hänen on anottava lisäaikaa.

Katso Kari Lumikeron juttu Malmöstä

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme