Mainos
Mainos

Malmön levottomuudet piinaavat vanhuksia

Ruotsin Malmössa riehuvat levottomuudet ovat aiheuttaneet vaikeuksia vanhuksille, vammaisille ja traumatisoituneille pakolaisille.

Levottomuuksien vuoksi kotipalveluhenkilökunta ei uskalla kulkea viemään apua Rosengårdin lähiön vanhuksille ja vammaisille. Siksi autettavat voivat joutua vain makaamaan sängyissään, eivät pääse wc:hen eivätkä saa ruokaa, kertoo kaupunginosavaltuuston puheenjohtaja.

Erityistä tuskaa räjähdykset, lentävät kivet ja palavat autot ovat herättäneet lähiössä asuvissa pakolaisissa, jotka ovat kokeneet sodan kauhuja entisissä kotimaissaan. Irakista tulleista pakolaisista neljännes kärsii posttraumattisesta stressistä.

Levottomuudet Malmössa vaikuttavat kuitenkin olevan rauhoittumaan päin. Nuoria rauhoittelemassa on kiertänyt poliisin lisäksi noin 200 vapaaehtoisen joukko, jossa on väkeä muun muassa eri islamilaisista yhdistyksistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme