Mainos
Mainos

Malmössä asuva suomalaisnainen: Pelko ei tunnu tavallisessa arjessa

Malmössä viisi vuotta asunut Taru Viinikainen kertoo MTV:n uutisille, ettei pelko viimeaikaisista ampumistapauksista näy normaalissa arkielämässä. Malmössä on tapahtunut lyhyen ajan sisällä runsaasti maahanmuuttajiin kohdistuneita ampumisia. Poliisi epäilee, että ampuja on sama henkilö.

- Tietenkin Malmö on suuri kaupunki ja täällä on paljon erilaisia asuinalueita. En osaa sanoa, miten ihmisten pelko näkyy esimerkiksi maahanmuuttajien asuinalueilla tai siellä missä on ammuttu, Viinikainen pohtii.

Viinikaisen mielestä suurin osa ruotsalaisista suhtautuu tapahtumiin melko rauhallisesti.

- Ampuja on jahdannut maahanmuuttajia, jotka ovat selkeästi eri näköisiä kuin muut, joten ehkä ihmiset laskevat sen varaan, etteivät välttämättä ole ampujan kohdelistalla. Toisaalta ampuja on häiriintynyt ihminen, josta on vaikea tietää, miten hän uhrinsa valitsee.

Viinikaisen mielestä ihmisiä oli eilen illalla Malmön kaduilla liikkeellä aivan yhtä paljon kuin tavallisestikin perjantaisin.

- Onhan tilanne kamala, mutta ei sitä ajattele koko ajan ulkona liikkuessaan. Jos haluan lähteä jonnekin, en jää kotiin viimeaikaisten tapahtumien takia. Kerron tietenkin vain omasta kokemuksestani, Viinikainen sanoo.

Ihmiset seuraavat tapahtumia kuitenkin ahkerasti mediasta, sillä jokaisesa uutislähetyksessä on aiheesta tietoa.

- Paikallisesta suurimmasta sanomalehdestä Syd-Svenskanista mekin seuraamme jatkuvasti tilannetta.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme