Mainos
Mainos

Malmössä tyhjennetään siirtolaisleiriä – poliisi loukkaantunut

Etelä-Ruotsissa siirtolaisleirin tyhjentäminen on johtanut levottomuuksiin. Malmön poliisi aloitti tänään aamulla tyhjentämään noin kahdensadan ihmisen leiriä Sorgenfrivägenillä.

Aftonbladetin mukaan tilanne paikanpäällä on levoton. Poliisi on pidättänyt ainakin yhden ihmisen ja yhden viranomaisen kerrotaan loukkaantuneen.

Uutistoimisto TT:n mukaan poliisi loukkaantui lievästi, kun yksi leirin asukkaista vastusti väkivaltaisesti poliisia. Kukaan leirin auskkaista ei ole häädössä loukkaantunut, kertoo poliisi medioille.

Malmön viranomaiset ovat päättäneet tyhjentää leirin, jonka romanikerjäläiset olivat pystyttäneet tyhjälle tontille. 

Ruotsalaismedioiden mukaan paikalla on noin 20 poliisia ja lisäksi erikoisvarusteisia niin sanottuja delta-poliiseja. Poliiseja on tuotu Etelä-Ruotsin isoimpaan kaupunkiin myös muualta Ruotsista.

Jopa sata ihmistä on kerääntynyt leirin lähistölle vastustamaan poliisin toimia. Leirissä asuu pääosin romaniasa tulleita siirtolaisia. 

Asukkaat oli määrätty poistumaan leiristä sunnuntai-iltapäivään mennessä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme