Mainos
Mainos

Maltan turmakone oli valvomassa salakuljetusta Välimerellä – "Räjähdystä ei epäillä"

Viisi henkilöä kuoli lentoturmassa operaatiossa, jossa jäljitetään ihmissalakuljettajia Välimerellä. Pienkone syöksyi maahan aamulla Maltalla. 

Fairchild Metroliner -kone syöksyi maahan heti noustuaan ilmaan. Ranskan tulli oli vuokrannut koneen käyttöönsä ja surmansa saaneet olivat ranskalaisia. Uutistoimisto Reutersin mukaan kolme surmansa saaneista oli töissä Ranskan puolustusministeriössä, kaksi oli lentäjiä.

Ranskan puolustusministeriö kertoi myöhemmin, että turmassa tuhoutunut kone oli suorittamassa tiedustelutehtäviä sen lukuun.

Alustavien tutkimusten mukaan mikään ei viitannut terrori-iskuun. Viranomaisten mukaan koneessa ei ole havaittu räjähdystä ennen sen maahansyöksyä.

Maltan viranomaisten mukaan kone oli mukana operaatiossa, jossa jäljitetään sekä ihmisten että huumeiden salakuljettajien reittejä.

Lentosuunnitelman mukaan koneen oli tarkoitus lentää muutaman tunnin ajan Välimerellä ja palata sen jälkeen takaisin Maltalle. Lentokenttä suljettiin turman jälkeen onnettomuustutkintaa varten.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme