Mainos
Mainos

Manchesterin isku järkyttää - suomalaisäiti Heidi pohtii, miten kertoa iskupaikalla käyneelle 10-vuotiaalleen asiasta

Terrori-iskun kohteeksi joutuneessa Manchesterissa asuu myös useita suomalaisia. Kaupungissa toimii Suomi-koulu, joka jäi viime viikolla kesälomalle.

Koulun varapuheenjohtaja Heidi Helminen-Smith kertoi, ettei ole saanut ystävien, uutisten tai sosiaalisen median välityksellä tietoa siitä, että uhrien joukossa olisi suomalaisia.

– Koulussamme käy keskimäärin noin 25–30 lasta. Suurin osa näistä lapsista on alle kymmenenvuotiaita, joten toivon, että heistä ei kukaan ollut konsertissa.

Helminen-Smith kuvailee tapahtunutta todella järkyttäväksi.

– Itselläni on 10-vuotias tytär, ja olemme usein käyneet tapahtumissa, ja jo muutamassa konsertissakin Manchesterin areenalla.

Arasta asiasta on hyvin vaikea keskustella lapsen kanssa, hän kertoo.

– Aamulla mietimme mieheni kanssa, kuinka kertoa tapahtuneesta tyttärellemme. On todennäköistä, että hänen koulustaan joitain lapsia on ollut tässä konsertissa, ja aihe varmasti nousee esille koulupäivän aikana.

Isku järkyttää myös merimieskirkossa

Lontoon merimieskirkolta kerrotaan, että tapahtuma on puhuttanut myös siellä. Tiistaina meneillään oli perhekerho, jossa oli mukana joitakin kymmeniä osallistujia, lähinnä lapsia ja äitejä.

– Ihmiset ovat järkyttyneitä ja murheellisia, kertoi merimiespappi Marjaana Härkönen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme