Mainos
Mainos

Manchesterin poliisi tiedotti: terrori-iskun uhrien joukossa on myös poliisi perheineen

BBC uutisoi, että terrori-iskun uhrien joukossa on myös yksi poliisi perheineen.

Poliisi menehtyi, mutta hänen lapsensa ja aviomiehensä ovat hengissä. Aviomies on kriittisessä tilassa.

Manchesterin poliisilaitos kertoi asiasta tiedotustilaisuudessaan, mutta he eivät halunneet nimetä uhria.

Manchesterin poliisipäällikkö Ian Hopkins sanoi tiedotustilaisuudessa pitävänsä selvänä, että iskun takana oli verkosto.

Britannian poliisi on pidättänyt neljä ihmistä epäiltyinä osallisuudesta Manchesterin pommi-iskuun.

Hopkinsin mukaan uhrien varma tunnistaminen vie arviolta 4–5 päivää. 

Salman Abedin isä sanoi uutistoimisto AP:lle, että hänen poikansa on syytön. Isän mukaan pidätettyjen joukossa on Salmanin veli.

Terrori-iskussa  sai surmansa 22 ihmistä ja ainakin 59 haavoittui. Haavoittuneiden joukossa on 12 alle 16-vuotiasta.

Viranomaiset eivät ole vielä kertoneet kaikkien uhrien nimiä. Tämä kuolonuhreista tiedetään:

Nuorin uhri 8-vuotias tyttö Lancashiresta

Nimetyistä uhreista nuorin oli 8-vuotias Saffie Rose Roussos Leylandista Lancashiresta. Hän osallistui Manchester Arenalla pidettyyn konserttiin äitinsä ja isosiskonsa kanssa, jotka haavoittuivat iskussa ja ovat perheen ystävien mukaan sairaalassa.

Kadonneeksi ilmoitettu 15-vuotias löytyi kuolleena

15-vuotiaan Olivia Cambellin äiti vahvisti keskiviikkona yöllä sosiaalisessa mediassa, että Cambell on kuollut. Häntä etsittiin muun muassa Facebook-kampanjan voimin sen jälkeen, kun perhe ei onnistunut saamaan konsertissa olleeseen tyttäreensä yhteyttä terrori-iskun jälkeen.

18-vuotias terveydenhoidon opiskelija

18-vuotiaan Georgina Callanderin kuoleman on vahvistanut hänen koulunsa. Callander opiskeli terveydenhoitoalaa.

26-vuotias mies Lancashiresta

Iskussa kuoli myös 26-vuotias John Atkinson Burysta Lancashiresta. Hänen kuolemansa on vahvistettu hänen lähipiiristään.

Muistosivuksi muutetulla Facebook-sivulla Atkinsonia muistellaan "todellisena herrasmiehenä", jolla oli paljon rakkaita läheisiä.

32-vuotias nainen oli konsertissa perheensä kanssa

32-vuotiaan Kelly Brewsterin kuoleman on vahvistanut hänen perheensä medialle. Brewster oli iskun kohteeksi joutuneessa konsertissa siskonsa ja siskontyttönsä kanssa. Perheen mukaan Brewster osui räjähdyksen eteen suoremmin kuin siskonsa ja siskontyttönsä, mikä suojasi näitä räjähdyksen koko voimalta.

Tyttäriään odottaneet ystävykset

Alison Howe, 45 ja Lisa Lees, 47, olivat kotoisin Oldhamista lähellä Manchesteriä. Ystävykset odottivat tyttäriään konsertista, kun pommi räjähti. Heidän 15-vuotiaat tyttärensä eivät ole uhrien joukossa.

Puolalainen pariskunta

Tyttäriään odotti myös Britanniassa asuva puolalainen pariskunta, joka joutui iskun uhreiksi. Puolalaismedian mukaan he olivat nimeltään Angelika ja Marcin Klis.

PR-manageri ja vastaanottovirkailija

Uhrien joukossa olivat myös PR-manageri Martyn Hett Stockportista sekä vastaanottovirkailija Jane Tweddle Blackpoolista. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme