Mainos
Mainos

Marburg-virus on surmannut useita Angolassa

Ebola-taudin kanssa samaan virusperheeseen kuuluva Marburg aiheuttaa hengenvaarallisen verenvuotokuumeen.

Angolassa jo liki 140 ihmistä on kuollut Marburg-viruksen sairastuttamina. Angolan terveysministeri ja Maailman terveysjärjestö WHO kertoivat eilen viruksen levinneen nyt maan pohjoisosasta Uigen alueelta pääkaupungin Luandan tuntumaan.

Ebola-taudin kanssa samaan virusperheeseen kuuluva Marburg aiheuttaa hengenvaarallisen verenvuotokuumeen.

-Tämä on suurin koskaan rekisteröity määrä (Marburgin) uhreja sen jälkeen, kun harvinainen mutta äärimmäisen vaarallinen tauti on tunnistettu, WHO totesi lausunnossaan.

Tauti tunnistettiin ensimmäisen kerran vuonna 1967, kun Ugandasta tutkimustarkoituksiin hankittujen apinoiden kanssa kosketuksissa olleita laboratoriotyöntekijöitä sairastui siihen Marburgissa ja Frankfurtissa Saksassa sekä Belgradissa Jugoslaviassa.

Tätä ennen tautia on tavattu vain muutaman kerran Afrikassa, edellisen kerran 18 vuotta sitten Keniassa.

Maailman terveysjärjestö ja Yhdysvallat ovat lähettäneet asiantuntijoitaan avuksi Angolaan, missä terveydenhoito on huonossa jamassa sisällissodan jäljiltä. Eilen WHO ilmoitti lähettävänsä Angolaan lisää asiantuntijoita.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme