Mainos
Mainos

"Marian" kasvattaneet romanit vakuuttavat hyviä aikeitaan

Kreikkalaisen romanileirin asukkaat ovat huolissaan siitä, kuinka kreikantaidoton "Maria"-tyttö pärjää viranomaisten huostassa. Noin nelivuotias tyttö puhuu vain romanikieltä.

Tytön isoäitinä, tätinä ja setänä esiintyvät henkilöt valittavat, että viranomaiset ovat antaneet julkisuuteen väärää tietoa. On kerrottu muun muassa, että tyttöä olisi pidetty lukkojen takana.

– Minä kasvatin tytön. Vein hänet leikkimään toisten lasten kanssa. Tyttö ei ole ollut lukittuna sisään. Pidimme hänestä parempaa huolta kuin omistamme, "isoäitinä" esiintynyt nainen sanoi kreikkalaisen televisiokanava Antennan haastattelussa toissapäivänä.

Romanileirin johtajan mukaan "Marian" äiti ja tämän mies jättivät vauvan Farsalan leiriin vuonna 2009. Sen jälkeen pariskunta katosi.

– Heillä ei ollut rahaa eikä mitään papereita. Meidän virheemme oli, ettemme ilmoittaneet poliisille. Olemme soittaneet miehelle, joka toi perheen tänne, mutta hän on myös kadonnut, leirin johtaja Babis Dimitriou sanoi.

Loppuviikosta löytynyt pikkutyttö on nyt lastensuojelujärjestön hoivissa. Heidän mukaansa tyttö voi fyysisesti hyvin, mutta on peloissaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme