Mainos
Mainos

Marihuana laillistettiin Coloradossa – 10-vuotiaat myivät koululla isovanhempiensa aineita

Coloradossa vuoden alussa laillistettu marihuana on löytänyt tiensä myös lasten käsiin.

Uutiskanava CNN:n mukaan Greeleyn kaupungissa 10-vuotiaat saatiin kiinni huumeen myynnistä kesken koulupäivän.

Poika myi paketin marihuanaa 11 dollarilla kolmelle luokkatovereilleen koulun pihalla tällä viikolla. Koulun tiedottajan Teresa Myersin mukaan 10-vuotias oli ottanut paketin isovanhemmiltaan.

Yksi pojista ei pystynyt maksamaan osuuttaan, joten lapset tekivät sopimuksen. Seuraavana päivänä poika palasi kouluun marihuanasta tehdyn karkkipatukan kanssa, jonka oli myöskin varastanut omilta isovanhemmiltaan ja vaihtoi sen alkuperäisen myyjän kanssa marihuanaan.

Koulunpihalla oli paikalla muita lapsia ja yksi silminnäkijöistä kertoi aikuiselle näkemästään.

Coloradon osavaltiossa marihuana on ollut laillista viihdekäyttöön tammikuusta lähtien, joten isovanhemmat eivät ole rikkoneet lakia, muistuttaa koulun turvallisuuspäällikkö John Gates. Hän syyttää kuitenkin isovanhempia vastuuttomuudesta.

– Tätä ei olisi tapahtunut, jos marihuana olisi ollut lukkojen takana, hän sanoo CNN:lle.

Koulu lähetti oppilaiden vanhemmille kirjeen tapahtuneesta. Kirjeessä muistutettiin kaikkia koulun oppilaiden vanhempia vastuullisuudesta, koska marihuana on laillistettu osavaltiossa.

– Kehotamme kaikkia vanhempia, isovanhempia ja kaikkia, jotka välittävät lapsista, käyttäytymään marihuanaa kohtaan samalla tavalla kuin reseptilääkkeitä, alkoholia tai jopa tuliaseita kohtaan, kirjeessä luki.

– Tämä huume on mahdollisesti tappava lapsille ja se pitäisi aina pitää lukkojen takana, kaukana nuorista ja lapsista.

Poikajoukkoa, joka oli osallisena marihuanan myynnissä ja vaihdossa, tullaan koulun mukaan rankaisemaan, mutta heitä ei eroteta koulusta.

– Me emme halua vahingoittaa 4-luokkalaisia, jotka tekivät vain huonon valinnan. Tämä on aikuisten ongelma, Monfortin ala-asteen rehtori Jennifer Sheldon sanoo.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme