Mainos
Mainos

Mariupolissa kuultu voimakkaita räjähdyksiä

Kaakkois-Ukrainassa sijaitsevan Mariupolin itälaidalla on kuultu useita voimakkaita räjähdyksiä ja alueella näkyy paksua savua, kertoo uutistoimisto AFP.

Paikalla olevien AFP:n toimittajien mukaan Ukraina-mielisten joukkojen tarkastuspiste näyttää olevan tulessa.

Uutistoimisto Reutersin toimittajan mukaan kyseessä oli pitkäkestoinen tykistötuli. Toimittaja näki teollisuushallin, kuorma-auton ja bensa-aseman olevan ilmiliekeissä. Ukrainan armeijan upseeri kertoi Reutersille myös tykistöhyökkäyksestä.

– Tänne on hyökätty tykistöllä. Saimme useita osumia. Meillä ei ole tietoa uhreista, paikalla ollut upseeri sanoi Reutersille.

AFP:n toimittajat näkivät kolmen ukrainalaisen panssarivaunun ajavan tarkastuspistettä kohti. Ne kuitenkin kääntyivät takaisin. Kymmenien autojen nähtiin lähtevän paikalta, jossa räjähdykset tapahtuivat.

Puolen miljoonan asukkaan satamakaupunki Mariupol sijaitsee Asovanmeren rannalla lähellä Venäjän rajaa. Strategisesti tärkeä kaupunki on ollut Ukrainan armeijan hallussa. Itä-Ukrainan separatistijohtaja on sanonut aiemmin, että kaupunki on kapinallisten ja vapaaehtoisten venäläisten hyökkäyksen päämäärä.

Viisi kuukautta Itä-Ukrainassa kestäneiden taisteluiden lopettamiseen tähtäävä tulitauko tuli voimaan perjantaina. Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Ukrainan presidentti Petro Poroshenko sanoivat eilen, että Ukrainan tulitauko on pääosin pitänyt hyvin.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme