Mainos
Mainos

Marokkolaiskoneen kaappaus päättyi rauhallisesti

Marokkolainen matkustajakone kaapattiin Espanjaan myöhään eilen, kertoi Espanjan sisäministeriö. Kaappaus päättyi rauhanomaisesti varhain tänä aamuna, kun Casablancasta Tunisiin matkalla olleen koneen kaappaaja antautui Barcelonan lentokentällä. Matkustajat ja miehistö pääsivät vapaiksi vahingoittumattomina.

Casablancasta Tunisiin matkalla ollut Royal Air Marocin Boeing 737 -kone pakotettiin laskeutumaan Barcelonan lentokentälle hieman ennen puoltayötä Suomen aikaa. Koneessa oli tiettävästi noin 80 matkustajaa ja kahdeksan tai yhdeksän miehistön jäsentä. Turvallisuusjoukot piirittivät koneen välittömästi sen laskeuduttua ja viranomaiset olivat puheyhteydessä ranskaa puhuvaan kaappaajaan.

Marokkolaisen lentoyhtiön edustajan mukaan kaappaajia oli yksi, kansallisuudeltaan joko marokkolainen tai algerialainen mies. Kaappaaja vaati polttoainetta päästäkseen jatkamaan matkaa Saksaan Frankfurtiin. Kaappaajan motiivista ei ollut vielä varhain torstaiaamuna tarkempaa tietoa. Koneen matkustajat olivat pääasiassa tunisialaisia ja marokkolaisia. Barcelonan lentokenttä suljettiin kaappauksen ajaksi.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme