Mainos
Mainos

Mars oletettua levottomampi

Satelliittikuvien perusteella tutkijat ovat päätelleet, että planeetalla saattaa esiintyä "marsinjäristyksiä".

Naapuriplaneettamme Mars vaikuttaa oletettua aktiivisemmalta. Marsissa on esimerkiksi havaittu merkkejä seismisestä toiminnasta. Tutkijoiden mukaan myös planeetan ilmasto näyttää lämpenevän.

Satellittikuvien perusteella Marsin pinnalle on tullut rotkoja, joita ei näkynyt vielä parin vuoden takaisissa kuvissa. Tästä tutkijat ovat päätelleet, että planeetalla saattaa esiintyä "marsinjäristyksiä". Tutkijoiden mukaan Marsin pinta ja ilmasto näyttävätkin muuttuvan selvästi aiempaa oletettua nopeammin.

- Voi olla, että (Marsin) sisäosat ovat aktiivisempia kuin aiemmin on ajateltu ja Marsin syvemmistä osista voisi löytyä asumiskelpoinen ympäristö, professori Jack Mustard Brownin yliopistosta pohtii.

Myös koko planeetan ilmasto vaikuttaa lämpenevän. Tämä näkyy esimerkiksi siten, että Marsin etelänapaa peittävä jäätikkö pienenee satelliittikuvien mukaan melkoista tahtia. Syytä Marsin lämpenemiseen ei toistaiseksi tiedetä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme