Mainos
Mainos

Martti Ahtisaari Kalevalle: Turkin EU-jäsenyydessä tulee kestämään pitkään

Presidentti Martti Ahtisaaren mukaan Turkin EU-jäsenyydellä tulee nykyisellä menolla kestämään pitkään, kertoo sanomalehti Kaleva.

Ahtisaari sanoo, että tilanne ei tällä hetkellä näytä ollenkaan hyvältä, ja että Turkilla on edessään kova työ, jotta siitä voisi tulla EU:n jäsen.

Ahtisaari johtaa asiantuntijakomissiota, joka seuraa Turkin EU-jäseneksi pyrkimistä. Ryhmä valmistelee parhaillaan perusselvitystä Turkin ja EU:n tilanteesta. 

Lisäksi Ahtisaari muun muassa sanoo, että YK, EU ja myös Pohjoismaat olisivat voineet tehdä enemmän Syyrian rauhanvälittämisen hyväksi, ja että pakolaiskriisin takia Suomen pakolaisperheiden yhdistämisen politiikan tulisi olla sallivampi.

Ahtisaaren mukaan turvapaikkaoikeuksia saisi myöntää nykyistä enemmän, tai tilanteet pitäisi ainakin arvioida erittäin tarkkaan ennen kielteisen turvapaikkapäätöksen antamista. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot